OFFICIELLT: Audi köper Ducati

Ryktena var sanna – nu är det klart att Audi köper italienska motorcykeltillverkaren Ducati för 7,8 miljarder kronor. Därmed har Ferdinand Piëch fått igenom ännu en av sina idéer.

Rupert Stadler Audi påpekar att köpet av Ducati ska skötas "så snabbt som möjligt".

Audi och dess vd Rupert Stadler påpekar att köpet av Ducati ska genomföras "så snabbt som möjligt".

Audis köp av den italienska motorcykeltillverkaren Ducati har varit på tapeten tidigare. Volkswagenkoncernen vill kunna konkurrera med BMW:s motorcykeltillverkning och därför har Ferdinand Piëch dragit igång Project Eagle, där uppköpet av en tillverkare av sportmotorcyklar var en del.

Nu är köpet klart, och enligt Autoblog har Audi betalat drygt 7,8 miljarder kronor.

"Ducati är världskänt som ett premiummärke bland motorcykeltillverkarna och har en lång tradition av att bygga sportiga motorcyklar. Ducati har stor kunskap i att bygga prestandamotorer och lättviktskonstruktioner, och är en av världens mest lönsamma mc-tillverkare. Därför passar Ducati perfekt för Audi", säger Rupert Stadler, styrelseordförande i Audi.

Förmodligen kommer alltså flera av Ducatis tekniker också hamna i Audis framtida modeller. Ducati blir nu det tredje italienska märket att hamna under Volkswagengruppens paraply, efter Lamborghini och Italdesign-Giugiaro.

Audi slår två flugor i en smäll med uppköpet av Ducati: de konkurrerar med BMW:s motorcykeldivision, och snuvar Mercedes på det nuvarande samarbetet med Ducati.

Audi slår två flugor i en smäll med uppköpet av Ducati: de konkurrerar med BMW:s motorcykeldivision, och snuvar Mercedes på det nuvarande samarbetet med Ducati.

Jag tror Audis köp av Ducati kan bli riktigt bra. Spännande!
333
842