TEST: VW Passat Alltrack mot Audi A4 Allroad och Volvo XC60

Tycker du att mellanklasskombi är trist? För att ge dig mer attityd i vardagen – och högre markfrigång på fritiden – släpper VW en suvifierad Passat. Men kan nya Alltrack klå populära A4 Allroad eller storsäljaren XC60?• Testet kostar 19 kr och är ett Pdf-dokument. Observera att det inte går att skriva ut.

• Denna artikel finns även i auto motor & sport nummer 10-2012. Du kan köpa hela numret för endast 39 kronor i vår digitala Kiosk.

• Du som är prenumerant läser självklart hela tidningen gratis, men observera att du först måste registrera ditt ams-konto. Givetvis är detta kostnadsfritt.Fyrhjulsdrift är ett populärt tillval till Passat. För att öka efterfrågan ytterligare har Volkswagen lanserat en lättförhöjd kvasi-suv av Passat Variant. Tilläggsnamnet är Alltrack och med denna version kliver VW på allvar in i segmentet med höjda kombibilar.Närmaste konkurrenten finns inom de egna leden. I en annan del av försäljningshallen står nämligen Audi A4 Allroad. I denna prisklass finns även Volvo XC60, den enda suv-modellen som tar plats på topp tio-listan i nybilsförsäljningen.Vilken skogsmulle går då segrande ur denna tuffa batalj? Läs testet och få svaret!