Audi och Ducati har något på gång till Pikes Peak

Snart ska vi få veta vad Audi och Ducati ska hitta på tillsammans på Pikes Peak, backtävlingen som körs nu i helgen. Är det en vanlig RS5, eller har Audi hittat på något speciellt?

 

Så mycket information får vi inte men idag fredag (8 augusti) ska vi få veta vad Audi och Ducati har kokat ihop inför helgens tävling på Pikes Peak. Som de flesta nog vet skulle den klassiska backtävlingen Pikes Peak International Hill Climb körts 4-8 juli men en omfattande skogsbrand i Waldo Canyon, Colorado, tvingade arrangörerna att flytta fram eventet till kommande helg.

Audi of America berättar inte mycket mer än att man tillsammans med Ducati ska "fira sitt gemensamma arv vid det berömda berget". Audi köpte nyligen Ducati (klicka för att läsa mer) och hur utbytet ska se ut mellan de två företagen återstår att se. På bilderna ser vi en till synes original Audi RS5, folierad för att se ut som en tävlingsbil.

Audi RS5 Pikes Peak 2012 Ducati

Folierad för att se ut som en tävlingsbil, men RS5:an på bilden ser rätt original ut. Vi får se vad Audi har kokat ihop inför helgens tävling på Pikes Peak.

Ska det bli en "Pikes Peak Edition" av Audi RS5, eller har man något annat planerat? Vi vet inte, men bilderna och YouTube-filmen får oss i alla fall nyfikna.

Och ni som inte kan sluta fascineras av Walter Röhrls attack 1987 med den håriga Audi S1 uppför det 4.300 meter höga berget kan titta på filmen än en gång, i rutan nedtill. De gamla tiderna uppför Pikes Peak förblir rekord, eftersom hela vägen numera är asfalterad.

Audi RS5 Pikes Peak 2012 Ducati

Kan vi hoppas på lite mer pulver under huven på RS5? Eller är det något annat som Audi of America vill berätta?

Äntligen dags för Pikes Peak - det är min favorittävling!
84
50