Genève: Fiatchefens sunkiga kvinnosyn

En SvD-reporter frågade Fiatchefen om kvinnorna på Genèvesalongen, som har djupa urringningar, korta kjolar och höga klackar – men blev skrattad i ansiktet. "Jag tycker synd om dig", säger Sergio Marchionne.

Kvinnorna på bilsalongens montrar kan vara betydligt mer lättklädda än så här, något som Fiatchefen Sergio Marchionne skrattar bort. Foto: United Pictures

Som vi vet är det inte enbart bilpremiärerna som lockar på Genèvesalongen. Ofta syns betydligt fler som tar bilder på damerna i montrarna än på själva bilarna.

Jonas Fröberg, som är reporter på Svenska Dagbladet, frågade ut Fiatchefen Sergio Marchionne om de lättklädda kvinnorna i en gruppintervju med drygt 50 journalister.

"Senast jag såg dem var de fullt klädda. Du måste bo någonstans där kvinnor bär långbyxor och inte har höga klackar. Jag tycker synd om dig", blev svaret, och resten av journalisterna skrattade.

SvD: Tycker du att företeelsen hör ihop med modern marknadskommunikation?
"Jag tycker att om de representerar kvinnlig skönhet så är jag inte generad. Jag tror att de flesta män i det här rummet håller med mig", svarade Sergio Marchionne, och journalisterna skrattade igen.

Sergio Marchionne påpekar dessutom att lättklädda kvinnor i montrarna inte skulle fungera i USA, men att det går mycket bra i Europa. Jonas Fröberg frågar till slut om Fiatchefen inte är rädd att kvinnor ska tycka att företaget enbart vänder sig till män.

"Inte alls", blev svaret.

Jag tycker det är helt okej att lättklädda kvinnor står vid bilarna på bilsalongerna.
1876
747