Officiellt: Volvo fördubblar antalet V60 Plug-in Hybrid

Volvo V60 Plug-in Hybrid har blivit en försäljningssuccé och nu meddelas officiellt att produktionstakten ska ökas från 150 till 282 bilar per dag. "Vi är oerhört glada men inte överraskade," säger utvecklingschefen Peter Mertens, "vår plug-in hybrid är unik."


Som vi kunde berätta redan i april har Volvo fått trevliga problem på halsen – V60 Plug-in Hybrid går åt som smör i solsken. Trots att laddhybriden är Volvos dyraste modell just nu räcker inte produktionen på långa vägar för den efterfrågan som finns.

Det första modellåret, 2013, hann Volvo "bara" bygga cirka 1.000 exemplar av Volvo V60 Plug-In Hybrid och de sålde snabbt slut. Kommande modellår planerade Volvo att bygga 4.000–6.000 bilar men det kommer inte att räcka för att möta efterfrågan.

Enbart i Nederländerna har Volvo sålt 3.000 V60 Plug-In Hybrid och modellen har också blivit mycket populär i Belgien och Italien.

Den allt större efterfrågan leder nu till att Volvo ökar produktionstakten för sin laddhybrid på Torslandafabriken från 150 till 282 bilar per vecka. Under innevarande år ska Volvo Cars bygga 7.600 V60 Plug-in Hybrid och målet för 2014 är att nå upp till 10.000 bilar.

"Vi är oerhört glada över att V60 Plug-in Hybrid har fått ett sådant fantastiskt mottagande från kunderna. Men jag är inte överraskad. Vår plug-in hybrid är unik och överglänser alla andra hybrider på marknaden," säger Peter Mertens, Senior Vice President Research and Development på Volvo Car Group. "Nu när plug-in hybriden är med i det ordinarie produktionsflödet, tillsammans med de andra bilmodellerna, har vi flexibiliteten att snabbt anpassa oss till den ökande efterfrågan."

Skulle mycket väl kunna tänka mig en Volvo V60 Plug-in Hybrid som tjänstevagn!
352
30