Nissan GT-R Nismo kan bli kvickaste bilen någonsin

Senaste uppgraderingen av Nissan GT-R innebär att bilen accelererar 0-100 km/h på brutalsnabba 2,7 sekunder. Men nya rykten hävdar att specialversionen GT-R Nismo blir ännu snabbare – vad sägs om 2,0 sekunder?

Nissan GT-R Nismo

Vi vet förstås inget om det slutgiltiga utseendet på Nissan GT-R Nismo, men det finns gott om virtuella inspirationskällor som visar potentialen.

Vilken bil är snabbast? Snackar vi toppfart finns det några få kandidater och ett officiellt Guinness World Records. Men pratar vi istället om acceleration från stillastående blir det delvis en annan ordning där låg vikt och effektiv fyrhjulsdrift kan vara minst lika viktigt som brutal kraft.

Tittar vi efter 0-100 km/h hos Wikipedia finns det en lång lista där man ställt upp både uppmätta och av tillverkarna uppgivna tider. Den senaste uppgraderingen av Nissan GT-R höjde toppeffekten till 550 hk och accelerationen 0-100 km/h anges till 2,7 sekunder – vilket är fruktansvärt snabbt.

Redan i början på året sipprade de första uppgifterna ut om en Nissan GT-R Nismo, i samband med att Nissan på allvar började marknadsföra sitt prestandanamn med Juke Nismo. Nu hävdar flera brittiska tidningar att Nissans representanter vid Goodwood Festival of Speed avslöjat nya uppgifter den kommande GT-R Nismo.

Stämmer dessa är det i sanningen häpnadsväckande siffror och sanningshalten kan vi kontrollera i november, då Nissan ska premiärvisa specialversionen GT-R Nismo på Tokyo Motor Show.

Nissan ska ha tagit hjälp av Williams Advanced Engineering, som även bidrog i utvecklingen av den sportiga Juke Nismo, för att skapa den nya specialmodellen GT-R Nismo.

Högre motoreffekt från den turbomatade V6-motorn ingår förstås, och exemplen från flera tuningföretag visar att det finns stor potential i Nissan GT-R. Viktbesparing ingår också och de nya kolfiberdetaljerna ska ge Nissan GT-R Nismo en tydlig karaktär.

Den siffran som nämns i brittiska media är en acceleration 0–60 mph (96 km/h) på otroliga 2,0 sekunder för GT-R Nismo. Lägg på en ett två tiondelar för att få en sannolik 0–100 km/h tid och därmed har Nissan skapat världens snabbaste, serieproducerade bil!

Nissan GT-R Nismo blir kung! Veyron och alla andra kan gå och lägga sig...
399
80