Volvos nya – Concept C Coupé!

Knappt hade den första bilden på Volvos nya konceptbil läckt ut förrän det kom fler. Och nu har Volvo dessutom släppt en egen video på "Concept C Coupé". Vad säger du om Volvos nya designspråk?


I söndags läckte den första bilden ut på Volvos nya konceptbil, den som ska premiärvisas på Frankfurtsalongen i början av september (se bild längst ner).

Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design, Volvo Car Corporation

Thomas Ingenlath är ny designchef hos Volvo.

Vi var först inte riktigt säkra på vilken bil det var som AutoWeek.nl hade läckt ut. Någon hade manipulerat fronten och det klassiska, snedställa järnmärket som Volvo alltid haft ända sedan 1927 var borta.

Men nu har Volvo själva hjälpt till med informationen då man släppt en "teaser", en förhandsfilm på YouTube om sin nya konceptbil "Concept C Coupé" .

Volvo har ansiktslyft och uppdaterat hela modellprogrammet inför årsmodell 2014. Om Volvos designchef Thomas Ingenlath hann påverka Volvos ansiktslyft är osäkert (han tillträdde i juli 2012), men han har varit bidragande i utvecklingen av "Concept C Coupé" som visas med några sekundsnabba klipp i filmen.

Volvo konceptbil Frankfurt 2013

Om vi stannar Volvos film i exakt rätt ögonblick går det att fånga några olika detaljer på konceptbilen. Här har vi till exempel en del av fronten. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Thomas Ingenlath kommer närmast från VW Group, där han bland annat ritade VW Concept BlueSport. Som vi kan se är det en ganska låg coupémodell med lång motorhuv som Volvo ska visa upp i Frankfurt. Bilsalongen öppnar 10:e september och i Volvos film på YouTube kan vi se att de ska presentera sin konceptmodell "Concept C Coupé" nu på torsdag, den 29:e augusti.

Vad säger ni läsare – är det rätt väg som Thomas Ingenlath och hans designteam slagit in på? Skulle ni köpa den här Volvon?

Volvo konceptbil Frankfurt 2013

Tittar man noga på emblemet syns namnet på Volvos konceptbil: Concept C Coupé. Mer får vi veta på torsdag, den 29:e augusti, då bilen ska visas officiellt. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Volvo konceptbil Frankfurt 2013

Volvos konceptbil är en tvådörrars coupé, det syns tydligt på den här bilden. Nu vet vi också namnet på konceptbilen – Volvo Concept C Coupé. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Volvo konceptbil Frankfurt 2013

Den första bilden läckte ut under söndagen och här har någon med photoshop ändrat om grillen för att dölja Volvo-märket.

Mycket snyggt - det här formspråket vill jag att Volvo ska fortsätta med!
1063
48