Nissan GT-R Nismo bygger unik Porsche-dräpare

I tisdags hyrde Nissan hela Nürburgring och rullade ut en helt ny GT-R Nismo banan. I den här första filmen hör vi ett turbomonster som är värre än något annat vi sett. Är det den definitiva Porsche-dräparen som vi ser?

 

Att Nissan hyr hela Nürburgring och stänger av banan för trafik är inget nytt. Det skedde igår tisdag (8 oktober) och nu har den första filmen letat sig ut på YouTube (se upptill). Filmen visar att Nissan testade en väldigt speciell bil, något vi aldrig tidigare sett.

Tidigare spionfilmer (se längre ned på sidan) från Nürburgring har visat en maskerad bil som sannolikt är den kommande Nissan GT-R Nismo. Alltså en lättad, hårdare GT-R med höjd motoreffekt och bättre aerodynamiska hjälpmedel. Spionfotografer vid Nürburgring har klockat bilen en varvtid på 7:28, vilket förmodligen ska putsas ytterligare innan Nissan är nöjda.

I början på året bekräftade koncernchefen Carlos Ghosn att en Nissan GT-R Nismo höll på att utvecklas. Kanske är det dags att visa upp den i färdigt skick på Tokyo Motor Show, i slutet av november?

Som vi alla vet har Nissan sänkt varvtiderna runt Nürburgring i takt med att GT-R utvecklats sedan den lanserades för sex år sedan. Senaste rekordtiden kördes hösten 2012 då en Nissan GT-R årsmodell 2013 körde runt Nürburgring på otroliga 7:18,6. Samma bil klockades för övrigt för 0-100 km/h på 2,7 sekunder. Det är alltså de här siffrorna som Nissan GT-R Nismo måste förbättra, ingen lätt uppgift.

Men den bil vi ser på videofilmen längst upp är inte riktigt lik den GT-R Nismo vi sett förr på Nürburgring. Filmen från igår visar en GT-R med betydligt större bakvinge. Men den riktigt stora skillnaden är ljudet. Kvittrandet från turboaggregatens dumpventiler är tydligt (något som inte är påtagligt på en vanlig GT-R) liksom det mäktiga "swoschet" som kommer från fyra breda däck som ger massor av grepp och får turboaggregaten att lyckligt ladda mot det motstånd som ges. Man hör också en tydlig "turboknyck" i sättet som motorn levererar effekt, något som tyder på högt laddtryck och stora aggregat.

Kanske har Nissan byggt en radikal GT-R som en gång för alla ska visa vem som är snabbast runt Nürburgring. En bil som tvålar till Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari och McLaren P1. De tre sistnämnda har förstås också varit på Nürburgring och vi vet att Porsche 918 Spyder precis kom ner under sju minuter – men resten är okänt.

Vad tror ni läsare att det är som Nissan byggt? Är det en gatlegal Nissan GT-R Nismo eller en fullblodsracer? Fältet för kommentarer står till ert förfogande.

 

   
Nissan har byggt en bil som en gång för alla sätter Porsche på plats! Inte ens 918 Spyder har en chans...
95
98