Volvo bygger Zlatans XC70 ”Made by Sweden”

Kampanjen "Made by Sweden" med Zlatan Ibrahimović och Volvo XC70 i fokus har fått ett enormt genomslag. Nu har Volvo beslutat sig för att bygga 150 stycken "Zlatan-bilar" som ser ut precis som den XC70 som är med i filmen – Zlatans autograf ingår också.

I början på nästa månad får vi försäljningssiffrorna för februari och då ska det bli spännande att se hur stor "Zlatan-effekten" blev. Ingen har väl kunnat missa Volvos reklamfilm "Made by Sweden" där fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović spenderar familjetid i norra Sverige och naturligtvis kör Volvo genom det snötäckta landskapet.

Volvofilmen "Made by Sweden" premiärvisades 25 januari, på Volvos hemsida och hos TV4. Efter det ökade trafiken hos Volvohandlarna och framför allt var det XC70 och XC60 som kunderna var intresserade av. Sedan filmen Made by Sweden publicerades har den visats 4,2 miljoner gånger.

För att markera det lyckade samarbetet mellan Zlatan Ibrahimović och Volvo Cars har man beslutat sig för att bygga en begränsad serie på 150 stycken Volvo XC70, utrustade exakt likadant som den bil som Zlatan kör i filmen Made by Sweden.

"Zlatan Edition" innebär en tungt utrustad och automatväxlad Volvo XC70 D5 AWD, lackad i kulören Electric Silver med mörkgrå interiör och stylingpaket Business Edition Pro. Fälgarna är Erakir Diamond Tech Black, i 19 tum. Summum-paketet innefattar läderklädsel XC, elmanövrerad stol med minne och ytterbackspeglar med tiltfunktion vid backning. Det ingår även "Keyless Drive" – nyckellöst start- och låssystem.

Zlatan-bilen har dessutom ett så kallat "Lastpaket" samt klimatpaket VOC med eluppvärmd ratt, uppvärmda stolar fram och bak, samt bränsledriven parkeringsvärmare. Sedan ingår också Driver support-paketet med köassistent för stopp/startfunktionen från 0 till 30 km/h, kollisionsvarnare med full autobroms och Pedestrian och Cyclist Detection, Active High Beam (AHB), Lane Departure Warning (LDW) samt trafikskyltsinformation (RSI) och BLIS-kamera för döda vinkeln.

Till Zlatan-bilen finns ett set med dekaler med texten "Made by Sweden" samt Zlatans autograf. De som vill bygga sin Volvo XC70 hos Volvo Cars kan klicka på länken.

Skulle jag köpa en Volvo så hade det absolut blivit en XC70 "Zlatan Edition"!
390
239