Golf firar 40 år med ”VW Golf R 400” – blir den seriemodell?

För 40 år sedan började Volkswagen bygga den helt nya, revolutionerande Golf. En bil som fick ge namn åt hela segmentet, Golf-klass. Denna milstolpe firas genom att lägga till en extra nolla och skapa "Volkswagen Golf R 400" med hela 400 hk. Bara show eller en möjlig produktionsmodell? Volkswagen är förtegna, men vi hoppas förstås.

Hästkraftskriget i GTI-klassen utvecklas till allt högre nivåer. Nu räcker det inte längre med runt 300 hk för att konkurrera i det övre skiktet, det krävs över 350 hk – helst 400 hk!

Volkswagen plockar upp handsken som Mercedes kastade när de lanserade sina fyrhjulsdrivna 45 AMG-modeller med 360 hk och 450 Nm. Det blir en "Über-Golf" som bygger på Golf R men med toppeffekten höjd till 400 hk. Konceptbilen sägs ha en DSG-låda och Haldex fyrhjulsdrift, men som vi kan se på bilderna från Beijing är det en manuell låda på VW Golf R 400.

En "Super-Golf" har det pratats om i flera år och Volkswagen har själva byggt flera konceptbilar. Senast förra året visade Volkswagen Golf Design Vision GTI på Wörthersee-träffen och senare på hösten även på Los Angeles Auto Show.

För någon vecka sedan fick vi har fått tre skisser på "Volkswagen Golf R 400" men nu kan vi se bilen på riktigt, på Beijing Auto Show i Kina. VW Golf R 400 ha en vidareutvecklad version av EA888-motorn som sitter i bland annat Audi S3 och VW Golf GTI samt Golf R.

I Volkswagen Golf R 400 är toppeffekten höjd till det tal som finns i modellnamnet. Maximala vridmomentet är 450 Nm och den kurvan är lika jämn som ett köksbord, från 2.000 till 6.000 rpm. Haldex fyrhjulsdrift och Haldex mekaniska diffbroms till framhjulen ser till att hästarna hittar rätt väg till asfalten. Stötdämparna är elektroniskt styrda och går att ställa i tre lägen.

Utvecklingsarbetet med Volkswagen Golf R 400 har för övrigt letts av VW:s nyrekryterade Fritz Eichler, som av en händelse tidigare jobbade för Mercedes och bland annat tog fram tvålitersturbon till 45 AMG-modellerna.

Volkswagen Golf R 400 avverkar 0–100 km/h på 3,9 sekunder. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 280 km/h, men utan toppfartsspärren skulle det gå att passera 300 km/h. Vikten på Volkswagen Golf R 400 är 1.420 kilo, vilket är drygt 50 kilo mindre än Golf R och nästan 150 kilo lättare än Mercedes A 45 AMG. Serieproduktion? Inga officiella besked men en mindre, begränsad produktion av VW Golf R 400 är inte omöjlig. Ring och tjata!

Sätt den här i produktion, VW, och knäck Mercedes A 45 AMG!
432
57
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.