Ferrari 458 kraschar svårt i Monaco – på en 40-sträcka

Föraren i den här Ferrari 458:an har förmodligen kört för fort och tappat kontrollen. Ferrarin har voltat över en cementbarriär och hamnat på en gångväg. Mest pinsamt? Hastighetsgränsen är 40 km/h.

Ferrari 458 Italia Monaco krasch

När konstapeln säger "här gick det visst lite för fort" då är det bara att hålla med. Brutal avåkning eller kreativ parkering? Vi vet inte, men hastigheten har nog haft en avgörande betydelse i förloppet.

Vi har ingen aning om hur den här olyckan i Monaco gick till. Kanske blev föraren inspirerad av den film som finns längre ned på sidan där man utnyttjar den ljudförstärkning som tunneln i Monaco ger.

En inte allt för vild gissning är att föraren i denna röda Ferrari 458 Italia överskattade sin förmåga, körde alldeles för fort och tappade kontrollen. Det ser ut som om bilen klättrat/voltat över barriären och sedan fastnat i utrymmet som är gångbana i tunneln.

Enligt de knapphändiga mediauppgifter vi hittat blev ingen allvarligt skadad i olyckan, men vad som skulle hänt om någon gångtrafikant kommit i vägen vill vi inte tänka på. Det kanske mest pinsamma i sammanhanget är att vägen är skyltad till 40 km/h.

 

Det här är vad jag brukar benämna som "kreativ parkering".
206
68
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.