Se Robyns nya reklamfilm för Volvo

Svenska popfenomenet Robyn följer i Zlatans fotspår och gör nu en snygg reklamfilm för Volvo. Men beslutet var inte helt enkelt. "Jag är en miljömedveten person som förstår att det egentligen är bäst att inte köra bil alls", säger hon till Dagens Nyheter.Volvos reklamfilm med Zlatan Ibrahimović blev en stor succé och har fått mer än 4,7 miljoner visningar på Youtube. Nu fortsätter reklamkampanjen, den här gången med popstjärnan Robyn.

Hon kör genom Los Angeles på natten, samtidigt som vi får se några snabba klipp från Sverige. I klippet får vi höra en instrumental version av låten Monument, där Robyn samarbetar med norska duon Röyksopp. Volvo vill visa att alla märkets modeller nu går att få som miljöbil.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Robyn om hur hon funderade kring reklamsamarbetet med Volvo.

"Jag gillar att köra bil. Jag gör det, hela tiden. Samtidigt är jag en miljömedveten person som förstår att det egentligen är bäst att inte köra bil alls. Så vad kan man då göra? Det här är ett sätt att faktiskt prata om det svåra i att man inte kan leva ett miljövänligt liv just nu som människa. Det är en ångest för många, en stress. Man är fast i en värld som bygger på system som inte är miljövänliga från början, och jag tror inte på att sluta leva eller gå tillbaka till 1800-talet och börja köra häst och vagn. Jag tror att teknologin kommer att ta oss in i en ny tid där vi kanske åtminstone kan begränsa effekterna av koldioxidutsläppen", säger hon till DN.

Det här var en riktigt bra reklamfilm. Snyggt jobbat!
247
431
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.