Spion: Första bilderna på interiören i Bentleys suv

Här är de senaste spionbilderna på Bentleys lyxiga suv, som just nu testas i Alperna. Vi får bland annat en första titt på den läckra interiören med en digital instrumentpanel.

Spion: Första bilderna på interiören i Bentleys suv

För kunder som inte tycker att Range Rover är lyxig nog kommer snart ett nytt alternativ. Att Bentley utvecklar en egen suv är ingen hemlighet – vi har tidigare skrivit om konceptbilen Exp 9F och visat de första spionbilderna – men nu får vi för första gången se bilder på interiören.

Vår spionfotograf lyckades ta några bilder på Bentleys suv under en testkörning i Alperna.

Eftersom bilen fortfarande är maskerad är det svårt att bilda sig en uppfattning om exteriördesignen, men vi kan åtminstone se den maffiga fronten med de runda strålkastarna och det sluttande och lite kantiga bakpartiet.

Interiören blir lika lyxig som i resten av Bentleymodellerna, men den digitala instrumentpanelen är ny. Foto: SB Medien

Interiören verkar inte alls vara maskerad. Instrumentpanelen är digital och har olika "vyer" för exempelvis multimedia, mobiltelefon och fyrhjulsdriftssystemets offroadläge. Vi kan också se att mätarna går åt "fel" håll – de börjar med noll uppe till höger.

Testbilen har head up-display, växlingspaddlar och en ny läderratt i tvåtonskulör. Mittkonsolen består av en stor infotainmentskärm, två runda ventilationsutblås (med de klassiska dragreglagen nedanför) samt en klocka högst upp i mitten, ungefär som i Porsches modeller.

Den här testbilen har en bensinmotor och dubbla, ovala avgasutblås. Motorutbudet består av V8- och W12-motorer, men Bentley ska också lansera en laddhybridversion.

Eftersom en del av tekniken hämtas från nästa generation Audi Q7 finns också möjlighet att bygga en version med dieselmotor, men frågan är om Bentleykunderna accepterar det? Bottenplattan heter MLB Evo och ska även användas för nästa Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg och Lamborghinis suv.

Eventuellt kan Bentleys suv-modell också komma i en sjusitsig version. Suven är ännu inte klar för serieproduktion – försäljningen beräknas starta först 2016 eller 2017. Bilen ska tillverkas hos Bentley i Crewe.

Jag gillar att fler biltillverkare satsar på suvar.
93
50
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.