Efterföljaren till Bugatti Veyron blir ännu snabbare

Efterföljaren till Bugatti Veyron blir superexklusiv och ännu dyrare än dagens modell. Men någon grön miljösuperbil blir det verkligen inte tal om...

Efterföljaren till Bugatti Veyron blir ännu snabbare
När Bugatti lanserar efterföljaren till dagens Veyron blir den ännu snabbare och starkare – men fortfarande tvåsitsig. Det verkar alltså inte som att Bugatti gör verklighet av konceptbilen Galibier från 2009.

Ingen håller väl längre räkningen på hur många specialversioner av Veyron som Bugatti släppt. I år ska de 18 sista exemplaren byggas. Modellen lanserades 2005 och snart är det dags för en helt ny superbil från Bugatti.

Det har florerat många rykten om ersättaren till Bugatti Veyron och Volkswagenkoncernen har dessutom skyfflat om i ledningen för det exklusiva bilmärket. Wolfgang Schreiber sade tvärt nej till en "super-Veyron" – han tyckte de 1.200 hästkrafterna i dagens modell räckte.

Men nu är det istället Wolfgang Dürheimer som är vd för Bugatti, och då är det också nya bud om ersättren till Veyron. Enligt Süddeutsche Zeitung kan vi förvänta oss en helt ny modell som blir...

• Snyggare. Bugattimodellerna ska vara "tekniska konstverk" och att köpa en Bugatti ska kännas som att köpa en dyr tavla. 

• Dyrare. Exakt hur mycket den nya modellen ska kosta är oklart, men den ska tillverkas i högst 450 exemplar och den blir dyrare än dagens Veyron Grand Sport Vitesse, som går loss på 1,7 miljoner euro.

• Snabbare. Hur följer man upp en bil som toppar 431 km/h? Det återstår att se om Bugatti fortsätter fokusera på toppfart med ersättaren till Veyron. 

Hos konkurrenten Koenigsegg är det numera sidoaccelerationen som det skryts om, åtminstone i superexklusiva One:1. Men i pressmaterialet kan vi också läsa att One:1 har en simulerad toppfart på över 440 km/h.

• Starkare. Ersättaren till Veyron kan få så mycket som 1.500 hästkrafter.

Klart är att uppföljaren till Bugatti Veyron blir tvåsitsig och att den lanseras 2015.

Läs också: Bugatti har fortfarande 40 osålda Veyron – värda över en halv miljard
Läs också: Gruppköp en Bugatti Veyron för 19 miljoner

Jag tycker det är rätt att Bugatti satsar på maximal effekt och hög topphastighet.
297
144
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.