Nya Volkswagen Golf Alltrack – helt ny modell – bilder och fakta

VW Passat Alltrack ska nästa vår få en "lillebror" i form av Golf Alltrack – en helt ny Golfmodell och den tolfte i ordningen. Volkswagen Golf Alltrack är förhöjd 20 millimeter och har fyrhjulsdrift, 4Motion, som standard. VW utlovar goda offroadegenskaper och Golf Alltrack kan dra släpvagnsvikt upp till 2.000 kilo. Fyra motoralternativ erbjuds vid lanseringen.

Nya Volkswagen Golf Alltrack – helt ny modell – bilder och fakta

Behöver man en kombi från mellanklassen? Eller räcker det kanske med smidigare modell från kompaktklassen? Allt fler bilköpare i Sverige inser att stora bilar inte alltid är en fördel, inte minst prismässigt, och den större storleken brukar också ge en högre bränsleförbrukning.

Volkswagen har sett behovet och ska från och med nästa vår erbjuda ett nytt, mindre alternativ till Passat Alltrack – nämligen Golf Alltrack. Som vi kan se har VW följt receptet nästan rakt av från storebror Passat och nya Golf Alltrack har 20 millimeter höjd markfrigång, skyddande plastsköldar, plastklädda hjulhuskanter, takrails samt lite tuffare detaljer i front och akter. Lågskor är utbytta mot gummistövlar, om ni så vill.

Golf Alltrack är den tolfte Golfmodellen som Volkswagen presenterat de senaste två åren, efter generationsskiftet till nya Golf VII. VW Golf Alltrack har fyrhjulsdrift, "4Motion", som standard och får fyra motoralternativ när den lanseras. Det är dock osäkert om alla fyra ska erbjudas på den svenska marknaden.

Golf Alltrack 1,8 TSI med 180 hk är den enda bensinmotorn och det räcker för 0–100 km/h på 7,8 sekunder, bränsleförbrukningen anges till 6,8 l/100 km/h. De tre dieslarna är 1,6 TDI (110 hk), 2,0 TDI (150 hk) och 2,0 TDI med 184 hk. Den starkaste dieseln och 1,8 TSI säljs båda med sexväxlad DSG-låda som standard. Alla tre dieslarna till EA288-motorserien som numera uppfyller de strängare Euro 6-avgaskraven och har AdBlue-vätska för att få ner NOx-utsläppen.

De svenska priserna är inte fastställda ännu. Däremot vet vi att Volkswagen Golf Alltrack är konstruerad för att klara släpvagnsvikt på upp till 2.000 kilo.

VW Golf Alltrack skulle jag mycket väl kunna tänka mig som förmånsbil!
459
82
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.