Lamborghini Asterion är en läcker laddhybrid – med 910 hästkrafter

Mässans läckraste konceptbil kan mycket väl vara nya Lamborghini Asterion som kombinerar fyrhjulsdrift, hybridteknik – och hela 910 hästkrafter! Förhoppningsvis sätter Lamborghini superhybriden i produktion.

Lamborghini Asterion klarar fem mil på ren eldrift, och tröttnar du på den ljudlösa körupplevelsen kan du aktivera V10-motorn.

Inför bilsalongen i Paris ryktades det om att Lamborghini skulle släppa en helt ny modell, vid sidan om Gallardo och Aventador – och det visade sig vara helt korrekt. Lamborginichefen Stephan Winkelmann visade upp konceptbilen Asterion.

Bilen marknadsförs med frågan "kan extrem prestanda vara ljudlös?" – Lamborghini Asterion är alltså en laddhybrid som har en räckvidd på eldrift på fem mil, vilket gör att föraren kan pendla till jobbet både utsläpps- och ljudlöst. Utsläppen ligger på 98 gram per kilometer.

Men detta är ju en Lamborghini och därför kompletteras de tre elmotorerna med en V10-motor vilket ger en systemeffekt på hela 910 hästkrafter. Den officiella beteckningen är Asterion LPI 910/4 vilket innebär att bilen också har fyrhjulsdrift.

"Designen är ny och helt oväntad – perfekt för den här bilen", sade Stephan Winkelmann. Han berättade också att namnet Asterion är hämtat från den grekiska mytologin: det är en hybrid mellan en människa och en tjur.

"Den här bilen kombinerar innovation och känslor med hållbarhet", förklarade Lamborghinichefen.

Läs också: Lamborghini Huracan – så dyra är tillvalen
Läs också: Exklusiv förhandstitt på nya Lamborghini Huracan

Detta är det läckraste jag sett från Lamborghini på länge. Tummen upp!
286
123
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.