Nevs ska storsatsa med fyra nya modeller

Nu har nevs drygt en och en halv månad på sig att hitta en ny finansiär. Samtidigt presenteras ambitiösa planer på fyra nya modeller – men exakt vilka modeller det handlar om är inte klart.
Annons

Nevs ska storsatsa med fyra nya modeller
Saab 9-3 kan snart få sällskap av fyra nya modeller, enligt Nevs.

Under onsdagen stod det klart att Nevs får fortsätta rekonstruktionen fram till den 29 november – ingen underleverantör krävde att den skulle avslutas, skriver Sveriges Radio P4 Väst. Krisen i företaget har bland annat inneburit att fabriken i Trollhättan står stilla och att 155 personer tvingades lämna sina jobb tidigare i oktober.

Företaget har alltså drygt en och en halv månad att hitta ny finansiering – enligt uppgift förhandlar Nevs just nu med två stora fordonstillverkare, men än så länge är inget avtal underskrivet. Det är också oklart om Nevs får använda varumärket Saab i fortsättningen.

En av Nevs främsta tillgångar är plattformen Phoenix som ska ligga till grund för flera nya modeller. På dagens förhandling presenterade Nevs planer på fyra nya modeller men exakt vilka modeller det handlar om offentliggjordes inte. Tidigare har dock Nevs haft planer på 9-3 Cabriolet med eldrift och en ny konceptbil.

Nevs plan: Här är alla kommande Saabmodeller
Läs också: Nevs kör igång tillverkning av eldrivna Saab 9-3
Provkörning: Eldrivna Saab 9-3: ”Det här kan bli något stort”

Annons
Annons
Rulla till toppen