Här är nya Volvo V60 Cross Country - USA blir först

I veckan visar Volvo den nya Cross Country-versionen av V60 på Los Angeles Motor Show. De första V60 Cross Country släpps i USA och lanseras med Volvos femcylindriga bensinmotor på 250 hästar med fyrhjulsdrift. Till Sverige kommer den i början av 2015.

I veckan visar Volvo Car Group nya Cross Country-versionen av V60 sportkombi på LA Motor Show. 

 "Det känns jättekul att vi utökar produktportföljen med ytterligare en Cross Country-bil", säger Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management på Volvo Cars.

Volvo var tidiga i premiumsegmentet att erbjuda prestanda oberoende av terräng och mer styling till sina sportkombi. Med V70 Cross Country skapade man redan 1997 en helt ny typ av bilupplevelse.

"Den robusta konstruktionen med 65 millimeter ökad markfrigång ger kontroll både på och utanför vägarna. Dessutom skapas en äventyrlig körupplevelse tack vare det extra vridmomentet", säger Lex Kerssemakers. 

De första V60 Cross Country-bilarna ska släppas i USA och Kanada och lanseras med Volvos femcylindriga bensinmotor på 250 hästar med fyrhjulsdrift kopplad till en automatisk växellåda.

Volvos nya fyrcylindriga Drive-E diesel- och bensinmotorer, som globalt kommer att finnas tillgängliga i V60 Cross Country i början av 2015 ligger till grund för den framhjulsdrivna varianten. I den fyrhjulsdrivna versionen sitter den gamla femcylindriga D4-motorn.

Cross Country-versionen av Volvo V60 känns igen på den ökade markfrigången, hasplåtar fram och bak, särskild tröskeldekor och stänkskydd mellan de integrerade avgasutblåsen. V60 Cross Country finns med 18- eller 19-tumsfälgar och högprofilshjul för extra komfort och extra skydd om bilen kör på steniga vägar eller upp på en trottoarkant.

Interiört finns sportstolar i svart läder med bruna sömmar. Två nya tvåtons läderklädslar kommer också introduceras i samband med lanseringen i Europa och övriga världen i början av 2015. 

Läs även: "Volvo XC90 är i världsklass, vi slår knock på konkurrenterna"
Läs även: Volvos nya fyrcylindriga Drive-E motorer

Det får nog bli en Volvo V60 Cross Country för mig nästa gång jag byter bil.
537
218
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.