Livebilder: Nya Volvo XC90 R-design på Detroitsalongen

När nya XC90 lanseras i vår blir den av de viktigaste modellerna för Volvo på väldigt länge. Segmentet är stenhårt med bland annat nya Audi Q7 och VW Touareg, som dök upp på Detroitsalongen med nytt formspråk i form av Cross Blue Coupé. I Detroit hittar vi även Volvo XC90 R-design, den sportigaste XC90-versionen.

Livebilder: Nya Volvo XC90 R-design på Detroitsalongen

Det pågår fullt krig bland storsuvarna. Under den pågående Detroitsalongen begår nya Audi Q7 publik premiär, och igår kunde vi se VW Cross Blue Coupé, en modell som förmodas vara en föraning av kommande VW Touareg. Volvo XC90 får ingen lätt match när den lanseras senare i vår.

På Detroitsalongen visar Volvo den sportiga XC90 R-design. Exteriört bjuder den på några detaljer som skiljer den från vanliga XC90: grillen, frontspoilern, fönsterramarna i silkesmatt metall, dubbla infällda slutrör, blanka takdetaljer och spegelkåpor i matt silver. Dessutom 20-tums eller 22-tums (tillval) R-Design-fälgar i aluminium.

Intervju: "Volvo XC90 är i världsklass, vi slår knock på konkurrenterna"

Invändigt hittar vi särskilda sportstolar och ratt i perforerat läder samt R-Design-detaljer som växelspaksknopp, pedaler, golvmattor och belyst tröskeldekor. Dessutom ingår en unik fjärrkontroll.

R-design har en större pekskärm, 12,3-tum, digitalt instrumentkluster och Drive Mode med olika körprogram. Kupékontrollsystemet är nästan helt fritt från knappar och representerar ett helt nytt sätt för föraren att hantera bilen på, med åtkomst till en rad olika internet- och molnbaserade produkter och tjänster.

R-Design kommer efter lanseringen av XC90 First Edition.

Läs också: Priser: Så mycket kostar Volvo XC90
Läs också: Här är nya Volvo XC90 R-design

Läs också: Zlatan tar emot sin Volvo XC90 av vd Håkan Samuelsson
Läs också: Volvo XC90 T8 certifierad – inte klassad som supermiljöbil

Köper jag Volvo XC90 får det bli R-design.
922
242
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.