Rekordbilligt att tanka – men alla jublar inte

Det är rena prisfesten på macken – men det låga priset på under tolv kronor litern drabbar också försäljningen av elbilar och biogas. "Det kommer uppstå en del kortsiktiga förändringar", säger BMW:s försäljningschef.
Annons

Rekordbilligt att tanka – men alla jublar inte
Ian Robertson är försäljnings- och marknadschef på BMW.

Du som kör bil har kanske lagt märke till att bensinpriset just nu är rekordlågt, och att det dessutom sjunker ytterligare. Anledningen är sjunkande oljepriser på världsmarknaden.

Men alla jublar inte när bensinpriset ligger på under tolv kronor litern. Svensk Biogas i Linköping tvingas nu sänka priset på biogas vilket drabbar lönsamheten, skriver ATL.

”Det pressar naturligtvis marknadspriset på fordonsbränsle och därmed också det pris som vi tar ut vid gaspumpen”, säger Klas Gustafsson, vice vd på Tekniska verkan i Linköping till Sveriges Radio Östergötland.

Även BMW ser det låga bensinpriset som ett problem – det hotar nämligen försäljningen av elbilar.

”Det kommer uppstå en del kortsiktiga förändringar i vissa länder. Vissa rör sig mer mot bilar med större motorer”, sade Ian Robertson, försäljnings- och marknadschef på BMW i samband med en konferens i München, enligt Bloomberg.

Annons
Annons
Rulla till toppen