Glöm Zlatan och Vintersaga – här är Volvos bästa reklam

Volvo gjorde förstås tv-reklam även innan avtalet med Zlatan skrevs under. Här kan du se några sköna tillbakablickar – bland annat en sladdfest med Volvo 740.

Volvo ska förbättra sin image med långa reklamfilmer och specialskriven musik. Senaste filmen heter Vintersaga, och visar scener från ett vinterfruset Sverige med kändisprofiler som Börje Salming och Emma Green.

Innan dess var förstås den stora snackisen filmen där Zlatan "sjunger" nationalsången, men vi har också fått se reklamfilmer med Robyn från Los Angeles och med Swedish House Mafia.

När besökarna på vårt forum Zatzy får rösta om vilken av filmerna som är bäst leder Vintersaga, tätt följd av Zlatanfilmen. Därefter är det ett ordentligt hopp ned till SHM-filmen medan Robynfilmen kommer sist.

Läs också: Zlatanfilmen är en hyllning till Sverige

Men en del av medlemmarna på Zatzy tycker att Volvo gjorde bättre reklamfilmer förr. Här nedan följer några exempel – bland annat en Amazonreklam där tittarna bjuds in att "köra den som om du hatade den" och en fantastisk 740-sladdfest. V70-reklamen längst ned är riktigt fyndig!

Det finns säkert några riktiga guldkorn bland Volvos reklamfilmer som vi missat – tipsa gärna om dem i kommentarsfältet!

Tack till Zatzy-användarna Stefan N, Linus och M S för filmtipsen!

Läs också: Vintersaga är Volvos nya kändistäta reklamfilm
Läs också: Zlatan kör Sveriges första Porsche 918 Spyder i Stockholm

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag älskar bra reklamfilmer!
267
19