Mercedes visar GLC Coupé som koncept – ny utmanare till BMW X4

Mercedes tog lång tid på sig att lansera en konkurrent till coupésuven BMW X6 – men en ny utmanare till BMW X4 kommer desto snabbare. Här är den i konceptform: Mercedes GLC Coupé.

Mercedes visar GLC Coupé som koncept – ny utmanare till BMW X4
Konceptbilen Mercedes GLC Coupé ser nästan helt produktionsklar ut och det dröjer förmodligen inte alltför länge innan den börjar säljas. Enligt Autocar blir det 2016 eller 2017.

Mercedes bjuder på en efterlängtad suvnyhet inför bilsalongen i Shanghai. Än så länge är detta ett koncept men eftersom suvförsäljningen växer snabbt ska Mercedes sätta nykomlingen i serieproduktion 2016 eller 2017, skriver Autocar.

Detta är alltså nya Mercedes GLC Coupé som ska utmana BMW X4 om suvköpare som i första hand inte är ute efter maximala utrymmen, utan snarare ett uppseendeväckande designspråk.

Mercedes kallar detta för en fyradörrars coupé och den är något längre, bredare och lägre än BMW X4. Plattformen under skalet heter MRA och delas med C-klassen, vilket betyder att den till viss del består av aluminium för att hålla tjänstevikten och tyngdpunkten nere.

Konceptbilen som står i Mercedesmontern på Shanghaisalongen har en V6-bensinmotor med dubbla turbo på 3,0 liter med 367 hästkrafter och 520 Nm. Den har fyrhjulsdrift och en niostegad automatlåda, och den här drivlinan döps till GLC 450 Coupé AMG när det är dags för försäljningsstart.

"Med en modern och sensuell design ger Concept GLC Coupé en försmak av framtida suvmodeller från Mercedes. Samtidigt omfamnar den de typiska värdena och traditionerna hos Mercedes coupémodeller", säger Gorden Wagener, designchef på Daimler.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Mercedes Concept GLC Coupé ser riktigt snygg ut. Sätt den i produktion, säger jag!
228
112