Följ med i Koenigsegg One:1 runt Suzuka – snabba varv!

Christian von Koenigsegg tog med sig en av de sex tillverkade One:1 till eventet "Sound of Engines" på Suzukabanan i Japan. Testföraren Robert Serwanski gjorde några snabba varv och i de här två filmerna kan vi se hur våldsamt kraftfull Koenigsegg One:1 egentligen är.

Koenigsegg One:1 är en imponerande bil på alla sätt och väldigt häftig att se på med sitt utsökta detaljarbete. Vetskapen att Koenigsegg One:1 bara finns i sex exemplar gör ju inte upplevelsen mindre intressant. Men bilar ska givetvis upplevas i verkligheten och även om vi inte kan bjuda på en riktig provtur finns det nu flera filmer från eventet "Sound of Engines" på Suzukabanan i Japan.

Christian von Koenigsegg tog med sig en av de sex tillverkade One:1 till Suzuka och berättar på sin blogg om den "slottid" på en halvtimme som man fick för att visa upp bilen för publiken. Koenigseggs favoritföraren Robert Serwanski satt bakom ratten och gjorde tre varv i stöten, ett uppvärmning, ett snabbt och ett avslutande för kylning. Sammanlagt körde man ett 20-tal varv på Suzuka.

Teamet hade bara ett set (gamla) bromsklossar med sig och det stod snabbt klart att de höga hastigheterna tog hårt på bromsarna. Det var första gången som Robert Serwanski körde på Suzuka och något riktigt attackförsök för en bra varvtid gjorde man inte. E85-bränsle fanns inte heller tillgängligt för att få ut full effekt ur motorn.

Men den medhavda utrustningen visade ändå en varvtid på 2:17,57 på Suzukabanan. Det ska jämföras med 2:18,36 för en standard Nissan GT-R, den snabbaste varvtiden som Koenigsegg kunde hitta för en produktionsbil. I en kurva uppmättes 1,72 G i sidokraft, vilket indikerar att både grepp och downforce från aerodynamiken hjälper till att göra bilen riktigt snabb.

När man tittar på filmen ser man hur Robert Serwanski värmer upp första varvet och sedan laddar hårt i mitten. Med en bit över 1.000 hästkrafter på endast bakhjulen är det lätt att tappa grepp i utgången av kurvorna, vilket också syns. Påtagligt är också hur brutala växlingarna är när man tittar på passagerarens hjälm. Nu väntar vi bara på att Christian släpper loss Koenigsegg One:1 på Nürburgring, vilket ska ske någon gång i sommar om ryktena stämmer.

 

Missa inte denna läsning:

Koenigsegg One:1 – nu är den äntligen officiell

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Även om det var med vissa säkerhetsmarginaler så är det ändå imponerande av Koenigsegg One:1!
326
18