Full produktion av Tesla Model 3 dröjer till 2018

Nya Model 3 blir mindre än Model S – nu utvecklas en helt eldriven konkurrent till BMW 3-serie.
Annons

Tesla har fortfarande inte börjat sälja crossovern Model X. Den blir i princip en upphöjd Model S med fyrhjulsdrift och visades upp i konceptform redan 2012. Premiären var planerad till 2014, men nu är det istället tredje kvartalet 2015 som gäller.

”Tesla Model X blir en bättre suv än vad Model S är en sedan”, sa Teslachefen Elon Musk på ett aktieägarmöte tidigare i juni.

Elon Musk: "Efter Model X kommer Model 3"
Tesla Model S 70D är den nya instegsmodellen

Eftersom Model X blir försenad kan eventuellt också den nya mellanklassmodellen Tesla Model 3 behöva skjutas på framtiden. Den skulle först lanseras 2016 och sedan 2017, men InsideEVs kan nu visa en presentation skapad av Tesla där det står att Model 3 ska dyka upp 2018.

Teslas presschef Ricardo Reyes slår dock tillbaka och påstår att Model 3 ska visas upp 2016 och sedan börja säljas 2017. En annan källa inom Tesla uppger att vi däremot inte kan förvänta oss ”full produktion” av Model 3 förrän 2018 – det är det som menas i presentationen.

Tesla Model 3 ska dyka upp både som sedan och suv. Den ska kosta ungefär 300.000 kronor i USA men blir antagligen något dyrare i Europa. Enligt Tesla kommer prisnivån för elbilar sjunka under de kommande åren, samtidigt som priserna för bensin- och dieselbilar kommer ligga relativt stadigt.

Köparna kan förvänta sig en räckvidd på ungefär 35 mil.

Tesla Model E blir en direkt konkurrent till BMW 3-serie
Tesla Model S P85D Insane Mode – så upplevs det i verkligheten
Annons
Annons
Rulla till toppen