Volvo uppgraderar Sensus Connect med Apples CarPlay

I mitten av november kommer en efterlängtad uppgradering av Volvos infotainmentsystem Sensus Connect. Ägare till Volvo XC90 kan då kostnadsfritt få nya funktioner där integrationen av Apple CarPlay och iPhone är den viktigaste. Men det ingår också andra, nya funktioner.

I din smartphone har du förmodligen ett flertal funktioner och favoritappar som används ofta. Dessa vill du förstås också kunna använda i bilen och de kan integreras med hjälp av Apples CarPlay och Googles Android Auto.

Volvo berättade tidigt under lanseringen av nya generationen XC90 att Apple CarPlay ska vara en del av infotainmentsystemet. Sedan någon månad tillbaka har Apple uppgraderat sitt operativsystem till att ha röststyrning – Siri – även på svenska och det har gjort flera av funktionerna betydligt mera lättanvända. Allt gott och väl, med det undantaget att CarPlay inte ännu ingår i Volvos infotainmentsystem Sensus Connect.

Snopet, men från och med vecka 46 – vilket är andra veckan i november – lanseras CarPlay som en kostnadsfri uppdatering av Volvos infotainmentsystem Sensus Connect. De XC90-ägare som inte valde till CarPlay som extrautrustning kan ångra sig i efterhand och få funktionen integrerad, all hårdvara finns på plats redan.

Förutom den sömlösa integreringen av din iPhone till Volvos pekskärm ingår även förbättrade funktioner i Sensus Connect, bland annat har navigationssystemet förbättrats. En ny funktion är möjligheten att boka service och reparation direkt hos verkstaden, via Sensus Connect.

För att integrera din iPhone till Volvos infotainmentsystem behövs en modell med den lilla Lightningkontakten, iPhone 5 och nyare alltså. När Android Auto kommer till XC90 är inte känt, mer än att det ska ske "snart".

 

Missa inte denna läsning:

Apple lanserar CarPlay – Volvo först ut

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Med integrationen av CarPlay har Volvo tagit ett stort kliv – tack för det!
222
52