En lite överraskande F1-nyhet ...

Frågan om vilka förare som ska köra för det nya F1-teamet Haas F1 ska avslöjas på en presskonferens i USA på tisdag. Men vi vet allt redan idag.

Nye teamchefen i nya F1-teamet Haas, Günther Steiner samt ägaren själv, Gene Haas, på jakt efter nya förare i depån. Och på tisdag ska teamet avslöja vilka de två förarna blir ... Foto: LAT.

Frågan om vilka förare som ska köra för nya F1-teamet Haas F1 Team nästa säsong har diskuterats flitigt i F1-kretsar den senaste månaden. Och många förslag på förare har valsat runt i media, exempelvis Nascarföraren Danica Patrick eller amerikanen Alexander Rossi.

Nu blir det varken den ena eller den andre. Utan fransmannen och sedan tre säsonger Lotusföraren Romain Grosjean som blir försteförare i det nya F1-teamet Haas F1. Och sannolikt kör Esteban Gutierrez, före detta Sauber och idag testförare för Ferrari F1, den andra bilen.

Alla detaljer kring detta kommer att avslöjas av teamägaren Gene Haas och stallchefen Günther Steiner under tisdagens presskonferens som hålls i Formel 1-teamets nya högkvarter i Kannapolis i USA.

Gene Haas, en industrimagnat, är kanske inte så välkänd i Europa men i USA är hans Nascarteam (som också bär hans namn) ett av de mest välkända och segerrika med förare som Kevin Harvick, Danica Patrick, Tony Stewart och Kurt Busch.

Nu har Haas startat ett nytt F1-team som kommer att samarbeta tätt med Ferrari. Alla delar som det nya teamet inte måste konstruera och tillverka själva enligt reglerna ska köpas från Ferrari, vilket inbegriper motor och hela drivlinan med elmotorer.

För Romain Grosjean är valet att byta från 2016 års Lotus-Renault till Haas-Ferrari rent strategiskt. Han kommer till ett nytt team som har Ferraris motor samt även i övrigt täta förbindelser med Ferrari, där Kimi Räikkönen möjligen gör sin sista säsong 2016.

Vad gäller Esteban Gutierrez från Mexico har han två säsongen hos Sauber (2013/2014) bakom sig men knuffades ut av paret Ericsson/Nasr inför årets säsong. Gutierrez har i år varit Ferraris reservförare men blir alltså ordinarie F1-förare igen nästa år hos Haas F1 Team.

Ferrari teamboss Mauricio Arrivabene fick besök i helgen av kommande kollegan, teamchefen i Haas F1 Team, Günther Steiner. Snackade herrarna nästa års F1-bilar, kanske? Foto: LAT.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Äntligen ett nytt F1-team. Jag skulle gärna se några fler nya team i F1-VM.
233
2