Mercedes och BMW tar avstånd från all typ av avgasfusk

VW-skandalen med avgasfusk växer när även Audi dras in. Men de två premiumkollegorna BMW och Mercedes slår båda fast att de aldrig fuskat med avgascertifiering. "Har aldrig och kommer aldrig att användas" är budskapet.

BMW och Daimler – det vill säga Mercedes – tar avstånd från allt fusk med avgasvärdena.

Som vi meddelat tidigare är det inte bara Volkswagens modeller som är försedda med manipulerade styrprogram som tillfälligt kan sänka avgasvärdena, även Audi dras in i skandalen. Några besked från Seat och Skoda har inte kommit ännu, men där dröjer det nog inte länge innan vi får information även från dessa varumärken. Porsche har inte använt de aktuella motorerna.

Resten av tysk bilindustri kan också hålla sig för skratt just nu. Många utgår från att även andra biltillverkare fuskar med avgasvärden och jämför med de "kreativa metoder" som används för att ta fram förbrukningssiffrorna – det som vi beskrivit i artikelserien "bränslebluffen".

Både BMW Group och Daimler AG har sett sig tvingade att gå ut med nya pressmeddelande där de tar avstånd från allt fusk med avgasvärdena. BMW fick misstankar riktade mot sig efter att tidningen Auto Bild gett intryck av att fusk använts i ett test utfört av ICCT, men tog sedan tillbaka det dagen därpå.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag är helt övertygad om att BMW och Mercedes inte fuskat (= gasa).
512
247