Mercedes utser Ola Källenius till ny utvecklingschef

Mot slutet av året slutar Mercedes chef för forskning och utveckling, Thomas Weber, och nu står det klart att han ersätts av svensken Ola Källenius, som nu är försäljnings- och marknadschef.

Ola Källenius har gjort kometkarriär inom Daimler, där han började som trainee 1993. Han har bland annat varit chef för Mercedes-AMG.

Mercedes har ökat försäljningen ordentligt sedan Ola Källenius blev försäljnings- och marknadschef.

"Jag kände direkt att Mercedes var 'mitt' företag. Jag fick en bra kontakt på Daimler/Mercedes och det ena ledde till det andra. Vem vill inte jobba med det här varumärket? Alla känner ju till stjärnan. Mercedes byggde den första bilen – varumärket är bilens vagga! Det var spännande då, 1993, och det är lika spännande idag", sa Ola Källenius i en intervju med auto motor & sport som publicerades i specialtidningen Edition Mercedes 2015.

Han verkar vara ett riktigt petrolhead.

"När man jobbat över 20 år i bilindustrin är det omöjligt att inte vara det. Speciellt på Mercedes – här lever vi och andas bilar. Jag mekar inte, för att göra det idag behövs en ingenjörsexamen. Men jag älskar att testa bilar och att få vara med i utvecklingen och definiera produkterna hos oss."

Det har också ryktats om att Ola Källenius är på väg att ta över som vd för hela Daimlerkoncernen, men nuvarande chefen Dieter Zetsche sitter kvar till åtminstone 2019.

Klicka här för att läsa hela intervjun i Edition Mercedes.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker Mercedes verkar vara på rätt väg just nu.
134
23