Audi S4 Avant ska kombinera last och lust med ny turbomotor

Audi S4 Avant ska kombinera last och lust med ny turbomotor
Audi S4 Avant har sänkt sportfjädring som standard men det finns också ett antal tillval som ska ge ännu bättre köregenskaper, som adaptiva dämpare och sportdifferential.

Audi visar upp kombiversionen av nya S4 på bilsalongen i Genève. Sedanmodellen dök upp i september och nu är det alltså premiärdags för S4 Avant, som ska locka prestandasugna bilköpare i kombigalna Sverige.

Jämfört med Audi A4 har S4 en annorlunda front med större luftintag, en särskild grill, aluminiumdiffuser och backspegelkåpor i aluminium samt de karaktäristiska fyra avgasutblåsen. Audi S4 Avant har 18-tumsfälgar som standard och 19-tumsfälgar som tillval.

På insidan bjuder Audi S4 Avant på Nappaläder, aluminiuminlägg och diverse S-emblem.

Men den största nyheten är att Audi nu väljer att skrota kompressormotorn i gamla S4 och ersätta den med en 3,0-liters V6-motor med turbo. Bilen blir både lättare, snabbare och snålare än den utgående modellen. 0–100 km/h går på 4,7 sekunder och toppfarten är 250 km/h.

Motorn ger 354 hästkrafter och 500 Nm. Kraften skickas till alla fyra hjulen genom en åttastegad automatlåda – alltså ingen dubbelkopplingslåda – och systemet skickar oftast lite mer kraft till bakhjulen än till framhjulen. Förbrukningen ska hamna på 7,5 l/100 km.

Audi S4 Avant ska inte säljas på den amerikanska marknaden, något som Automobile Magazine beklagar.

"Den här fyrhjulsdrivna kombin gör oss gröna av avund", skriver tidningen.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Audi S4 Avant ser riktigt häftig ut.
258
127