Audi tvingas stänga fabrik efter våldsamt oväder

Ett oväder av närmast bibliska mått, i sydvästra delstaten Baden-Württemberg, har tvingat Audi att tillfälligt stoppa produktionen i Neckarsulm. Fyra personer har omkommit i de...
Annons

Ett oväder av närmast bibliska mått, i sydvästra delstaten Baden-Württemberg, har tvingat Audi att tillfälligt stoppa produktionen i Neckarsulm. Fyra personer har omkommit i de kraftiga översvämningar som fått floder att rinna över.

Delar av produktionslokalerna i Neckarsulm har vattenfyllts efter ett nattligt skyfall. En av Audis talespersoner som uttalade sig för lokala media kunde inte ange när produktionen är redo att starta igen.

I Neckarsulm producerar Audi A4, A5, A6, A7 och A8 samt även R8. På fabriksområdet ligger också quattro GmbH, som bygger och utvecklar RS-modellerna. Neckarsulm är en av de större fabrikerna i Tyskland med cirka 16.000 anställda och en årlig produktion på runt 270.000 bilar.

Audi tvingas stänga fabrik efter våldsamt oväder
Neckarsulm är en av de större fabrikerna i Tyskland med cirka 16.000 anställda och en årlig produktion på runt 270.000 bilar. Staden har fått sitt namn efter floderna Neckar och Sulm.
Annons
Annons
Rulla till toppen