Porsche Panamera kommer i sex nya modellversioner – svenskt pris

Porsche Panamera kommer i sex nya modellversioner – svenskt pris

Porsche Panamera kom i nytt utförande under sommaren och en av de största förändringarna är designen, som nu inte alls är lika kontroversiell längre, och som många auto motor & sport-läsare verkar gilla.

Nu lanserar Porsche inte mindre än sex nya modellversioner av Panamera.

Till att börja med kommer en förlängd version av Porsche Panamera och precis som tidigare heter den Executive. Den har 15 centimeter längre axelavstånd vilket ger bättre benutrymme – en konkurrensfördel som är viktig framför allt på den asiatiska marknaden.

Förutom Panamera Executive kommer en ny instegsmodell som helt enkelt heter Panamera, eller Panamera 4 för den fyrhjulsdrivna modellen. Den har en V6-turbomotor på 330 hästkrafter och kommer också i långt utförande (med fyrhjulsdrift) i Panamera 4 Executive.

Den förlängda Executiveversionen av Porsche Panamera kommer också som E-Hybrid med 462 hästkrafter, som 4S med 440 hästkrafter och som Turbo med 550 hästkrafter.

Porsche Panamera Executive har panoramatak, elstyrda komfortstolar fram och bak samt adaptiv luftfjädring med PASM-dämpare som går att anpassa i olika lägen som standard. Som tillval finns också tiotumsskärmar i nackstöden för baksätespassagerarna.

Priset i Sverige för nya instegsmodellen Panamera blir 810.000 kronor och 850.000 kronor för Panamera 4. Utbudet i Sverige, med de nya 330 hk-versionerna, består nu av sex olika Panameramodeller med motoreffekt från 330 till 550 hk.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar nya Porsche Panamera.
364
19