Volvo Museum visar bilar i samhällets tjänst – pågår året ut

Volvobilar har i många år använts av försvaret, polisen, räddningstjänsten, FN med flera. 16 spännande nyttofordon visas i utställningen "Volvo i samhällets tjänst".
Annons

Flera av de utställda fordonen har aldrig visats på utställning förut. De är inlånade från både privatpersoner och offentliga aktörer.

Utställningen omfattar 16 fordon och ska visa den roll som Volvo har spelat i det svenska samhället. Fordonen visas på två våningar på Volvo Museum i Göteborg – en institution som har funnits på Hisingen i 28 år. 

Volvo Museum visar bilar i samhällets tjänst – pågår året ut
Brandbilar har gjort stor skillnad för brandkåren.

Motorfordonen har gjort en stor skillnad för samhället under 1900-talet. Innan polisbilen fanns innebar patrullering att en polisman gick en förutbestämd runda till fots. Med brandbilen förbättrades möjligheten att släcka eldsvådor radikalt. Busslinjer öppnade helt nya möjligheter för att arbeta eller studera längre bort från hemmet. 

Volvos ambulanser är ett exempel på stor samhällsnytta. De är vanliga i Sverige och de övriga nordiska länderna, men har också sålts till länder som Nigeria, Jamaica och Thailand. 

Utställningen pågår året ut.

Annons
Annons
Rulla till toppen