Nästa Forza Motorsport blir mer realistiskt

En ny generation av racingspelet Forza Motorsport ska släppas i år. Både bild- och ljudupplevelsen ska bli bättre.
Annons
Annons

Turn 10 Studios som utvecklar dator- och tv-spelserien Forza åt Microsoft berättar nu mer om den åttonde generationen av racingspelet Forza Motorsport i en video. Om spelet ska följa logiken och heta ”Motorsport 8” är inte klart, kanske blir det ett annat namn för att markera att det nya spelet är ett stort steg framåt i teknik. 

Nästa generation Forza Motorsport använder sig av grafiktekniken ray tracing som innebär att spelet kan simulera hur ljusstrålar studsar på olika ytor i realtid. Det kan låta som en liten grej, men betyder mycket för hur realistiskt spelet uppfattas eftersom nästan allt vi ser är ljus som reflekteras i olika ytor.

Turn 10 Studios menar att det kommer att synas stor skillnad i hur omgivningen reflekteras i bilarnas lack. De har också jobbat på att förbättra detaljnivån i spelet, exempelvis utgörs publiken av tio tusen unika individer och smutsen på bilarna ska vara mer realistisk.

Nästa Forza Motorsport blir mer realistiskt
Publik och reflektioner ska vara mer realistiskt återgivna.

Alla banor har byggts upp från grunden för att ge mer feedback till föraren och så att fler faktorer ska påverka körning. Målet är att inget varv ska vara det andra likt. Antalet banor har utökats med Kyalami Grand Prix Circuit och Circuit Hakon. Totalt innehåller spelet 20 banor och över 500 bilar med 800 olika uppgraderingar.

Nästa Forza Motorsport blir mer realistiskt
Det ska låta rätt. Med Dolby Atmos blir ljudet ännu mer tredimensionellt och verklighetstroget.

Även ljudet spelar stor roll för spelupplevelsen. Ljudteknikerna har arbetat med Windows Sonic och Dolby Atmos för att skapa en mer realistisk tredimensionell upplevelse. Ljudet påverkas av fler faktorer än tidigare för att återspegla verkligheten.

Forza Motorsport kommer att kunna spelas på Xbox S och X samt Windows.

Annons
Annons
Rulla till toppen