Två döda efter hybridprototyp exploderade

EU-sponsrade Life Save-projektet höll på att utveckla och testa ett solcells-kit som ska sänka förbrukningen i förbränningsbilar.
Annons

Två människor har nu avlidit efter att en EU-sponsrad hybridprototyp exploderade förra veckan i den italienska staden Neapel. Bilen, som var försedd med ett solcells-kit och två elektriska motorer på bakaxeln, ska ha fattat eld och då allvarligt skadat de två människorna i bilen.

Maria Vittoria Prati, forskare vid Italiens nationella forskningsråd (CNR), avled i måndags till följd av tredje gradens brännskador. Fulvio Filace, forskarlärling vid CNR, ska ha avlidit under natten till torsdag, uppger Pietro Rinalid, talesperson för Cardarellisjukhuset i Neapel.

Åklagare i Neapel försöker nu reda ut vad som ska ha orsakat explosionen, i nuläget står ingen misstänkt för att ha orsakat olyckan. CNR uttrycker stor chock och sorg över den tragiska händelsen och meddelar att de vid sidan av att biträda den officiella utredningen även ska föra en intern utredning.

Life Save-projektets mål var att utveckla ett solcells-kit som kan konvertera en förbränningsmotorbil till en hybrid för att sänka förbrukningen och utsläppen. Solcellspaneler på taket och motorhuven ska ha laddat batterier som förser ström till de två elektriska motorerna på bakaxeln.

Sedan händelsen har projektet inaktiverat sin hemsida. Kvar på sidan står ett meddelande där de uttrycker sin sorg och lämnar sina kondoleanser till familjerna och anhöriga.

Annons
Annons
Rulla till toppen