Prisfall på bilvård – det ska du köpa

Dags att polera bilen, rengöra däcken och byta broms- och kylarvätska. Men avstå från att köpa nya däck och fälgar.
Annons

På sommaren är det många svenskar som vill ta hand om bilen lite utöver den vanliga skötseln. Kanske har man en sommarbil som man vill ta hand om eller så är det så enkelt som att värmen gör det behagligt att stå ute och fixa och trixa på uppfarten.

Men i det ekonomiska läget vi befinner oss i just nu får man sätta kätting och lås på plånboken så att allt inte går till bilen. Det är ju kul att ta hand om bilen men jag, personligen, föredrar att inte svälta. Med det sagt så finns det däremot några saker värda att slanta upp för.

Priset för bilvård och fordonstillbehör sjönk med 14 procent i juni, jämfört med samma period i fjol, visar ny sök- och prisdata från Klarna.

– Denna sommar är ett bra tillfälle att utnyttja prisutvecklingen för att ge extra kärlek till bilen. Polera lacken, rengöra däcken, sudda bort repor och byta broms- och kylarvätska. Förutom att det är trevligt med en ren och snygg bil så är det också en smart investering i bilens livslängd och prestanda, säger Karin Haglund, konsumentbeteendeexpert på Klarna.

Trots sänkningen har det i många fall blivit dyrare för bilägarna. Priset för fälgar har ökat med 35 procent medan däck har ökat med 8 procent. Letar du efter andra fordonsdelar kan du också förvänta dig en ökning – med i genomsnitt hela 51 procent!

Datan visar även vad som har ökat mest i populäritet bland svenska bilägare när det kommer till bilvård och tillbehör. I toppen ligger lackstift & bättringsfärger, repborttagare och bilpolish.

Annons
Annons
Rulla till toppen