Här införs rörligt pris på laddning

Till skillnad mot bensin och diesel följer priset på laddning sällan marknaden. Nu har det blivit ändring på det.
Annons

När elpriset sjönk drastiskt under våren låg priserna kvar på en hög nivå. Med tiden sjönk de en aning i långsam takt. Många elbilsägare tycker att detta känns konstigt när elmarknadspriset, det så kallade spotpriset, rör sig timme för timme.

Sedan den 21 september justeras priset för snabbladdning vid Göteborg Energis stolpar dag för dag. Framöver ska priset även variera över dygnet.

– I takt med en elmarknad där priserna varierar allt kraftigare är det viktigt att ha ett laddningspris som ändras ofta och som speglar aktuellt prisläge. Den här förändringen är också något som har efterfrågats länge av våra kunder, säger Marie Jacobsson på Göteborg Energi i ett pressmeddelande.

I appen Ladda din elbil visas dagens och nästa dags elpris. Priset blir aldrig lika lågt som spotpriset eftersom Göteborg Energi även behöver täcka kostnader för avskrivningar, nätavgifter, drift- och underhållskostnader, pris för molntjänsten och personalkostnader.

– Vår förhoppning är att rörligt elpris för laddning ska leda till en bättre kundupplevelse för alla som laddar, säger Marie Jacobsson.

Annons
Annons
Rulla till toppen