Saabjorn 900 Turbo blev en tidningsanka

Det fantastiska bygget Saabjorn 900 Turbo ska bli verklighet, men görs bara i ett exemplar.
Annons

Rapporteringen av projektet Saabjorn 900 Turbo blev något av en tidningsanka i den svenska biltidningsvärlden. Med rubriker som ”Klassiska Saab 900 Turbo ska nytillverkas” är det lätt att tro att DTM-inspirerade Saabjorn 900 Turbo är en småskalig restomod-produkt likt Singers återskapade Porsche 911.

I stället handlar det om ett privat byggprojekt som belgaren Björn Van Reeth ligger bakom och som Carbuzz var först att rapportera om.

– Det har skrivits en massa artiklar utan att någon har kontaktat mig. Det är rätt galet, säger Björn till Bilsport.

Det stämmer dock inte helt. Vi på auto motor & sport försökte få kontakt med Björn genom att skicka meddelande via sociala medier, men utan att få svar.

I vilket fall är Saabjorns Saab 900 Turbo-inspirerade projekt mycket imponerande. Och de snygga renderade bilderna ger ett proffsigt intryck.

– Renderingen av Andreas Richter gjordes för att jag skulle vara säker på att mina idéer fungerar i praktiken, innan jag kapar sönder min bil, förklarar Björn för Bilsport.

Hans ursprungliga plan var att få klar bilen till Saabfestivalen 2024, men han inser nu att det var överoptimistiskt och hoppas bli klar i slutet av 2024.

Du kan följa Saabjorns projekt via Instagram.

Annons
Annons
Rulla till toppen