Hybrid-pickisen du önskar du aldrig fick se

Vissa konceptbilar önskar man var mer än endast koncept. Renault Niagara Concept är en sådan.
Annons

När Tesla Cybertruck prydde världen med sin blotta existens fick den plötsligt de traditionella pickisarna att se uråldriga ut. Huey Lewis låt ”Hip to Be Square” fick en ny innebörd. 

Detta till trots dyker det upp konceptfordon som inte är lika futuristiskt aggressiva, men som ändå väcker ett starkt habegär. Renault Niagara Concept är ett sådant. 

Den eldrivna pickupen Renault Niagara Concept är ett ”förkroppsligande” av Renaults fortsatta approach och ger varumärket ”frisk luft och modernitet”, skriver de i sin pressrelease. 

Förutom att se spännande ut syftar den även till att visa åt vilket håll som Renault strävar med sin kommande produktportfölj, där de till 2027 tänker lansera åtta nya modeller utanför den europeiska marknaden.

Renault Niagara Concept demonstrerar sedermera den nya modulära plattformen från Renault Group. Så här skriver de om den nya plattformen i sin pressrelease: 

”För att bli ännu mer konkurrenskraftig och maximera våra synergier globalt, kommer Renault anpassa sitt utbud genom en ny modulär plattform med ett internationellt fokus från Renault Group. Plattformen kommer att byggas i fyra industriella regioner: Latinamerika, Turkiet, Marocko och Indien. Den förankrar en anpassningsbar och flexibel arkitektur som tillåter en stor mångfald […]. 

Drivlinan i Renault Niagara Concept består av E-Tech Hybrid 4WD-teknik med ett mildhybrid-motorpaket i fram och en elmotor i bak.

Dessvärre lär vi aldrig få se Renault Niagara Concept i produktion men konceptbilen bjuder på spännande teknik: Formspråket reflekterar en ny approach för Renault och den pixlade Renault-texten i fram hämtar inspiration från populärkulturen. 

Ordspråket ”Det man inte vet, det lider man inte av” känns passande i detta fall – Renault Niagara Concept önskar vi var mer än ett koncept.

Annons
Annons
Rulla till toppen