Volvo Cars ägare Geely i samarbete med Nio

Ett tekniskt samarbetsavtal mellan Geely och Nio har tecknats. Vad innebär detta för Volvo Cars och övriga bilar under Geelys ägande?
Annons

Ett strategiskt samarbetsavtal mellan Volvo Cars ägare Geely och Nio gällande batteribyte har tecknats. Förutom Volvo Cars är Geely även ägare av Lotus, Zeekr och Lynk & Co.

Samarbetet innebär att parterna enas om batteristandarder, batteribytesteknik, expansion och drift kring batteribyte, teknikutveckling samt förvaltning av batteritillgångar.

Nios Power Swap Station i Mariestad.

Att de väljer att ingå ett samarbete är inte helt oväntat – Nios system kring batteribyte, där man kan ladda, byta och uppgradera, samt Geelys gedigna erfarenhet av batteribyte på kommersiella fordon gör detta till ett naturligt steg. 

– Nio och Geely delar en djup förståelse för batteribyte och har ägnat sig åt investeringar i teknologi och nätverk för batteribyte för privata bilar och kommersiella fordon och har stor erfarenhet av service och drift av batteribyte, säger William Li, grundare, ordförande och vd för Nio, i en pressrelease

Annons
Annons
Rulla till toppen