Här är "laddboxen" du kan ta med dig – överallt

Juice Booster 2 gör allt en konventionell laddbox gör – samtidigt som den är helt portabel. Det gör att du kan ladda bilen nästan var som helst där det finns elektricitet.

Här är "laddboxen" du kan ta med dig – överallt

Elektricitet finns i stort sett överallt– men den är ofta inte tillgänglig för elbilister. Det vill det schweiziska företaget Juice Technology ändra på.

Deras senaste produkt Juice Booster 2 fungerar precis på samma sätt som en konventionell, väggmonterad laddbox – men är samtidigt helt portabel. Tanken är att man ska kunna ta med den överallt och, tack vare de många adaptrarna som följer med, kunna koppla in den i vilket uttag som helst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här rör sig inte om en vanlig, enkel laddare som endast kan långsamladda bilen med ström från vägguttaget. Juice Booster 2 har stöd för både en- och trefasladdning upp till 32 ampere. Den levererar mellan 1,4 och 22 kW till bilen, beroende på vilket uttag den kopplas in i. Om man har tillgång till ett industriellt trefasuttag kan du alltså ladda upp bilen på 3-4 timmar – men det går lika bra att använda samma laddare för att på ett säkert sätt hämta ström ur ett vanligt schuko-uttag.

Det här är alltså en lösning på den där stressen man ofta har när man är ute på långresa med elbilen. Om man har den här flexibla laddaren kan man vara trygg med att man förmodligen kommer kunna hitta en laddpunkt så länge det finns elektricitet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tack vare de flygplansinspirerade snabbkopplingarna kan man snabbt byta mellan olika adaptrar. Juice Booster 2 fungerar med många olika uttag, såväl 230 som 400 volt.

Det är flexibiliteten som är den här produktens stora styrka. Juice Booster 2 fungerar med alla laddbara bilar som har ett Typ 1- eller Typ 2-uttag och de många adaptrarna gör det möjligt att använda den över hela världen. Laddaren har smart teknik inbyggd som känner av vilken typ av adapter som är inkopplad – och anpassar sig efter den. Den kan också användas som en vanlig Typ 2-kabel – och kan självklart också monteras på väggen med ett väggfäste.

Trots att laddaren bara väger ett kilo är den robust, och gjord för att klara elementen. Den är byggd i aluminum så starkt starkt att den står pall för över tre ton – det gör alltså ingenting om den blir överkörd. Själva laddardelen är också inte bara IP67-klassad, men helt vattentät.

Självklart har den också alla nödvändiga säkerhetsfunktioner inbyggda. Vid eventuella elfel stängs strömmen av automatiskt och jordningsförbindelsen övervakas kontinuerligt – allt för att laddaren ska vara säker att använda. Juice Technologys patenterade temperaturövervakning Juice Celcius ser till att laddaren heller inte blir överhettad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Läs mer och beställ din laddare direkt på Juice Technologys hemsida!