De 5 bästa elbilarna 2023

Det är dags att kora de bästa elbilarna 2023. Några av modellerna är enkla att känna igen, men det finns även en nykomling på topplistan.

Som vanligt finns det en elbil för alla, från den sportiga till den mer familjevänliga, den lilla pendlarbilen till den extra rymliga för den längre bilresan.

De bästa elbilarna 2023 enligt pris och prestanda

Pris och budget väger förstås tungt men även prestanda och utrustningsnivå är avgörande för att hitta rätt elbil för just din livsstil. Carla har samlat fem modeller som utmärker sig på marknaden som de bästa elbilarna 2023 vad gäller pris och prestanda för olika plånböcker och behov.

Kia EV6 – den imponerande nykomlingen med många finesser

Nykomlingen EV6 från Kia är en sportig crossover med en imponerande räckvidd på cirka 50 mil (WLTP). Att ladda batteriet från 10-80 % går på endast 18 minuter med 250 kW snabbladdning.

Kias EV6 tar tekniken till en ny nivå med två välvda pekskärmar installerade med Kia Connect. Backkamera, navigation, elmanövrerad bagagelucka och nyckelfritt system är bara några av höjdpunkterna som ingår i grundutförandet. 

Med Pluspaketet får du även fjärrstyrd parkeringsassistans, trådlös mobilladdare och 360°-kamera för att nämna några av finesserna som kommer att göra Kias EV6 till en av de bästa elbilarna 2023 i premium-segmentet.

Just nu har Carla kampanj på Kia EV6 med extra låg månadskostnad och omedelbar leverans.

Polestar 2 – modern design i harmoni med hög komfort

Polestar 2 har snabbt slagit sig in på marknaden som en välkänd premiumelbil som syns allt oftare på vägarna. Med en robust räckvidd på runt 45-50 mil (WLTP), stilren design och Over the Air-uppdateringar (OTA) är Polestar 2 en stark kandidat för den bästa elbilen 2023. 

Polestar 2 finns att välja i Standard och Long Range Single Motor och Long Range Dual Motor där prestandan är det som skiljer dem åt. Väljer du den senare kan du även lägga till Performance-paketet för att få snygga detaljer som guldfärgade bromsok och säkerhetsbälten.

Trådlös mobilladdning samt Polestar Connect ingår alltid i alla Polestar 2.

Just nu Carla kampanj på Polestar 2 med extra låg månadskostnad. 

Tesla Model 3 – den i särklass populäraste premium-elbilen

Sedan de introducerades på marknaden har Tesla blivit synonymt med elbilar. Trots att Tesla Model 3 funnits sedan 2017, så behåller den sin toppranking bland premiumbilar även idag. Räckvidden är även här gedigen på 40-50 mil (WLTP) beroende på om det är Standard Range- eller Performance-varianten.

Interiören är minimalistisk där fokus ligger på den generösa displayen och förarplatsen – egenskaper som bidrar till en unik körupplevelse och gör att Model 3 fortsatt förtjänar sin plats som en av bästa elbilarna även under 2023.

Tesla har sänkt nypriset på sina bilar flera gånger under de senaste månaderna vilket har lett till att Model 3 har blivit åtkomlig för allt fler elbilsentusiaster. I skrivande stund kan du få en begagnad Model 3 Standard Range under 400 000 kr.

Utforska Carlas lager av Tesla Model 3 med reducerade priser.

Nissan Leaf – elbilen med mervärde för pengarna

Nissan Leaf är en prisvärd elbil med en hyfsad räckvidd på runt 25 mil (WLTP) och utrustad med det mesta man behöver för en bekväm körning. Väljer du någon av de två mer avancerade utrustningsnivåerna så får du bland annat 360°-kamera och Bose® Premium-ljudsystem. NissanConnect EV navigation finns alltid med som standard.

Den nyare versionen Leaf 64 kWh e+ har en bättre räckvidd på ca. 38 mil (WLTP), en maxhastighet på 157 km/h och en sekunds snabbare acceleration på 6,9 s än föregångaren Leaf 40 kWh – kvaliteter som gör den nya Leaf till den bästa elbilen 2023 sett till värde för pengarna. 

Utforska ett brett utbud av Nissan Leaf hos Carla.

Renault Zoe – Den bästa elbilen sett till pris

Renault Zoe är elbilen som passar perfekt till dig med kortare pendling. Räckvidden är runt 17 mil (WLTP) vilket täcker de flestas behov för kortare stadskörning. Uppskattade funktioner som uppvärmningstimer och navigation finns med i standardutrustningen, vilket gör Zoe både praktisk och händig att köra. 

Priset för en begagnad Renault Zoe är mycket överkomligt idag och några av de äldre modellerna går att få för runt 150 000 kr. Vill du ha en liten smidig bil utan dyr extrautrustning är därmed Renault Zoe den bästa elbilen för dig 2023.

Hitta Renault Zoe till oslagbara priser hos Carla.

Vill du se fler elbilar till saluu? Besök carla.se.

Rulla till toppen