Film: VW ID.7 – Tjänstebilsdrömmen?

61 mils räckvidd och riktigt hög komfort bör attrahera tjänstebilister. Men nästa år kommer bilen som de kanske hellre vill ha…
Annons

Eldrivna suvar har nästan översvämmat marknaden. Men ska man åka långt är lågt luftmotstånd extremt viktigt – här levererar nya ID.7 bra med ett cv-värde på 0,23. Dock har nya Teslan fått sitt luftmotståndsvärde sänkt från 0,225 till 0,219 – så där ligger VW i lä.

Räckvidden med ett 77 kWh stort batteri är 618 km, vilket ska jämföras med VW ID.4 som med samma batteristorlek når 512 km. Det är inte illa att få 10 extra WLTP-mil tack vare lägre luftmotstånd. Lite senare kommer det ett större batteri som ska ge hela 70 mils räckvidd!

Interiören har också uppdaterats för att kännas mer premium och enklare att använda. Head up display med så kallad ”förstärkt verklighet” ingår, vilken med grafikens hjälp gör exempelvis navigeringen enklare.

Den första modellen får bakhjulsdrift med 286 hk och energiförbruknigen ska vara låga 14,2 kWh/100 km. Max snabbladdningseffekt är 170 kW. Bilen ska klara Plug & Charge och är förberedd för V2H7V2G.

Priserna för Pro-versionen startar på 664 900 kronor och bilen ska börja levereras före årsskiftet. Vill man ha massage i stolarna och en del andra komfortdetaljer ökar priset med tillvalspaketet ”Style” med 34 800 kronor. Det fina DCC-chassit ingår i ”Exteriörpaket Plus” för 45 600 kronor. Vill man ha det fina panoramaglastaket är det paketet ”Exteriörpaket Plus Panoramasoltak” som bland annat inkluderar de fina stolarna och chassit, för 60 300 kronor.

Priset för en slösande välutrustad ID.7 blir då 725 200 kronor. Plus extra för lack och fälg, samt dragkrok.

Men många tjänstebilister lär avvakta lite eftersom det nästa år kommer en kombiversion. Det blir nutidens Volvokombi, eftersom Volvo inte har några eldrivna kombimodeller att sälja.

Är det här din nästa realistiska drömbil?

Annons
Annons
Rulla till toppen