Fler tråkiga Honda-nyheter: NSX är stoppad!

Knappt har vi hämtat oss från chocken att Honda drar sig ur Formel 1 förrän vi får en ny, tråkig nyhet: supersportbilen NSX är stoppad!...
Annons

Knappt har vi hämtat oss från chocken att Honda drar sig ur Formel 1 förrän vi får en ny, tråkig nyhet: supersportbilen NSX är stoppad! Utvecklingen läggs på is och först om några år, när finanserna är bättre, kan NSX eventuellt göras klar.

Fler tråkiga Honda-nyheter: NSX är stoppad!

Hondas vd Takeo Fukui visade upp ”Acura Advanced Sports Car Concept” på Detroit-salongen 2007. I Europa skulle bilen sannolikt ha sålts som Honda NSX. Men nu har Fukui meddelat att utvecklingsarbetet stoppats. KLICKA FÖR STÖRRE

För bara några månader sedan kunde vi publicera en lovande spionfilm från Nürburgring – klicka HÄR för att hoppa direkt dit – där en lätt maskerad Honda NSX satte imponerande varvtider. Under huven påstås det finnas en högvarvig V10-maskin (missa inte ljudet på filmen nedan – gött!) med 560 hk, vilket kan vara en del av förklaringen till de fina tiderna.
Till skillnad från den ursprungliga NSX har nya modellen frontmotor, dock långt tillbakadragen precis som hos Lexus LF-A. Vissa uppgiftslämnare hävdar att NSX också begåvats med ett raffinerad fyrhjulsdrift, för att kunna hålla jämnt med Nissan GT-R och nyss nämnda LF-A.

Fler tråkiga Honda-nyheter: NSX är stoppad!

Testerna i höstas såg lovande ut och nya NSX skulle kunna bli en värdig motståndare i den absoluta toppen bland sportbilarna. Men nu är projektet stoppat och det ryktas att även Lexus LF-A ”står på vänt”. KLICKA FÖR STÖRRE

Allt det där får vi spekulera om för NSX ska inte visas upp i Genève, inte heller Frankfurt som många gissat – projektet är nämligen stoppat! Beskedet gav av Hondas vd Takeo Fukui under hans årliga tal till personalen. Fukui meddelade också att planerna på att introducera Acura i Japan är lagda på is.

Fler tråkiga Honda-nyheter: NSX är stoppad!

Den svart-vita folien maskerar formerna effektivt, men klicka på bilden för att få en större version där designen är lättare att urskilja. Men tyvärr får vi vänta länge på NSX – projektet är stoppat. KLICKA FÖR STÖRRE

Att Honda verkligen dragit fullt i handbromsen står nu klart när man först meddelar att F1-satsningen läggs ner med omedelbar verkan och nu dessutom stoppar prestigemodellen NSX – en bil som man tidigare beskrivit som ”helt nödvändig för Honda.”
Enligt Hondas talesmän är inte NSX nedlagd, det kan komma en fortsättning och ett färdigställande om konjunkturen vänder och det blir fart på bilförsäljningen igen. De flesta bedömare trodde att NSX skulle rulla ut till bilhandlarna i början på 2010 men nu får vi alltså vänta minst två år till.

Annons
Annons
Rulla till toppen