Hackare lyckades ta kontroll över Tesla Model S

När nya bilar blir mer och mer uppkopplade ökar också risken för intrång. Vi har tidigare sett hur hackare har lyckats ta sig in i...

Annons
Annons

När nya bilar blir mer och mer uppkopplade ökar också risken för intrång. Vi har tidigare sett hur hackare har lyckats ta sig in i Toyota Prius och Jeep Cherokee.

I många av fallen måste hackarna vara nära bilen rent fysiskt för att kunna kontrollera den, men nu har en grupp kinesiska it-säkerhetsforskare lyckats ta kontroll över en Tesla Model S utan att faktiskt vara i närheten.

Däremot visade det sig att bilen måste ha webbläsaren aktiverad och den måste vara i närheten av ett särskilt wifi-nätverk som hackarna har kontroll över.

Tesla bedömde risken att bli utsatt för den här typen av hack som väldigt liten, men har ändå skickat ut en uppdatering för att täppa till säkerhetshålet. Det gjordes tio dagar efter att det upptäcktes. Uppdateringen skickades som vanligt ut till bilen via nätet.

Detta kan vara första gången som någon tagit kontroll över en Tesla Model S ”på distans”. Hackarna skulle till exempel ha kunnat aktivera bromsarna.

Läs också: Hacka dig in i Tesla Model S och vinn över 70.000 kr


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen