Tesla släpper första bilden på Model Y

Tesla har släppt en första teaserbild på Model Y i samband med företagets årsstämma. Tesla Model Y blir en mindre suv än Model X och ska lanseras efter Model 3.

Försäljningen av suvar, och framför allt kompaktsuvar, ökar snabbt i stora delar av världen och Tesla har inte råd att stå utanför den marknaden. Tesla ger sig in i en spännande del av marknaden där det snart dyker upp många intressanta nyheter.

Tidigare ryktades det om att Tesla Model Y bygger på samma plattform som nya Model 3, men så verkar det inte bli. Model Y bygger på en helt ny arkitektur som ska ligga till grund för alla framtida modeller.

Precis som med Model 3 är målet för Model Y att den ska bli överkomlig. Storleksmässigt ska Model Y alltså hamna ovanför Model 3 och under dagens Model X. 

Tesla Model Y ska byggas i en helt ny fabrik men var den ska ligga är inte officiellt än. Batterierna ska dock levereras från Gigafactory i Nevada. "Det finns ingen möjlighet att bygga Model Y i Fremontfabriken", sa Elon Musk på årsstämman.

Elon Musk tror också att efterfrågan på Model Y kan bli ännu högre än för Model 3.

Bilen på bilden har inga backspeglar men de dyker förmodligen upp när bilen ska sättas i produktion, vilket kan bli 2019 eller 2020.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tar hellre en Model Y än en Model 3.
Ja
118
66
Nej