BMW iX3 är den nya elsuven med räckvidd på 40 mil

Populära suv-modellen kommer med eldrift och snabb laddning.

BMW iX3 är den nya elsuven med räckvidd på 40 mil
Till skillnad från elbilen i3 har BMW verkligen inte tagit ut designsvängarna för nya iX3. Den ser ut ungefär som vanliga X3 men får bland annat fälgar och däck som ska sänka luftmotståndet respektive rullmotståndet, för att förlänga räckvidden.

BMW har visat upp en helt eldriven version av suven X3 på bilsalongen i Peking.

Tyvärr dröjer det ända till 2020 innan modellen börjar säljas, och konkurrenterna Jaguar I-Pace, Audi e-tron och Mercedes EQC smiter därmed före konkurrenten från BMW. Men vi får i alla fall se ungefär hur modellen kommer se ut, och vilken teknik den får under skalet. Bilen som visas upp i Kina är än så länge en konceptbil.

Designen hämtas förstås direkt från dagens BMW X3 men grillen ser lite annorlunda ut eftersom den är stängd (men BMW vill ändå inte göra sig av med de klassiska "BMW-njurarna") och frontspoilern är anpassad med mindre luftintag.

Konceptversionen av BMW iX3 har...

• elmotor på 199 kW (270 hästkrafter)
• batteripaket på "över 70 kWh" som enligt uppgifter till tidningen Autocar levereras av Samsung, och som är utvecklat för att minska användningen av sällsynta jordartsmetaller
• räckvidd på "över 40 mil" enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln som just nu införs
• snabbladdning upp till 150 kW.

Vi får faktiskt inte veta om modellen är fyrhjulsdriven eller inte, men eftersom den bara har en elmotor gissar vi att den blir bakhjulsdriven.

Modellen börjar alltså säljas 2020 och då ska den byggas i BMW:s joint venture-fabrik i Kina.

BMW har stora planer för elbilarna med flera olika kombinationer av batteripaket och elmotorer, samt fram-, bak- eller fyrhjulsdrift. BMW ska också lansera laddhybrider med upp till tio mils räckvidd på el.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag köper mycket hellre el- än dieselversionen av BMW X3.
Ja
311
58
Nej