DS 3 Crossback kommer med både bensin-, diesel- och elmotor

Elversionen E-Tense är mest intressant och fixar 30 mil på en laddning.

DS 3 Crossback kommer med både bensin-, diesel- och elmotor

Franska jättekoncernen Peugeot och Citroën har knappast legat längst fram i bilvärlden när det gäller att ställa om till elbilar. Vilket är lite underligt, för konkurrenten Renault har länge varit ohotad etta när det gäller elbilar i Frankrike med småbilen Zoe.

Nu kommer dock flera nyheter som tyder på att PSA-koncernen kört igång en storsatsning. Den senaste är lyxmärket DS som lanserar en ny suv i flera olika utföranden, bland annat ett helt eldrivet.

Den nya modellen heter DS 3 Crossback och kommer med både bensin- och dieselmotor samt som helt eldriven. Det är den eldrivna modellen som är mest intressant, och den kommer konkurrera med Volvo XC40 Electric.

DS 3 Crossback E-Tense, som den eldrivna versionen kallas, har en elmotor på 100 kW (136 hk) och 260 Nm. 0–100 km/h ska gå på 8,7 sekunder. Batteripaketet är på 50 kWh och räckvidden ska hamna på 30 mil enligt den nya och hårdare WLTP-körcykeln. Det lär räcka för de flesta men Hyundai Kona Electric och Kia Niro EV har större batteripaket som ger ännu längre räckvidd.

Det finns också snabbladdning på 100 kW som kan fylla batteriet till 80 procent på en halvtimme.

DS berättar också att modellen har en "ny generation värmepump" som ser till att hålla rätt temperatur i kupén.

Tekniknivån verkar det inte vara något större fel på med digitala instrument, head up-display och infotainmentsystem med 10,3-tumsskärm. DS 3 Crossback kan också skryta med infällbara dörrhandtag som fälls ut automatiskt när bilen låses upp.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den här blir jag lite sugen på!
Ja
44
20
Nej