Teslas revansch: Nya rekordsiffror efter dåligt första kvartal

Teslas revansch: Nya rekordsiffror efter dåligt första kvartal

Teslachefen Elon Musk har flera gånger gått ut och eldat på sina anställda för att skruva upp leveranstakten inför nästa kvartalsskifte. Den här gången lockade han till och med bilbyggarna med bonus.

Nu är siffrorna presenterade och det visar sig att Tesla slagit det tidigare rekordet. Under det senaste kvartalet byggdes 87.048 bilar och 95.200 bilar levererades – båda två betydligt bättre än de tidigare rekordsiffrorna, och en tydlig uppgång jämfört med det dåliga första kvartalet.

Tesla väljer intressant nog att baka ihop Model S och Model X i siffrorna. De står för ungefär 17 procent av produktionen – fyra av fem bilar är därmed Model 3.

"Vi tror att vi ligger bra till för att fortsätta öka produktionen och leveranserna under tredje kvartalet", skriver Tesla i ett pressmeddelande.

Tesla har haft stora leveransproblem av Model 3 i Sverige, något många nyblivna ägare klagat på, men Tesla har sagt att företaget jobbar hårt för att lösa flaskhalsarna.

Här i Sverige registrerades 2.173 Tesla Model 3 under årets första sex månader vilket innebär att den körde om Renault Zoe med hela 872 bilar och blev Sveriges populäraste nya elbil.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tror Tesla kommer hålla produktionstakten uppe.
Ja
248
30
Nej