Volkswagen ID Space Vizzion är nya elkombin som utmanar Volvo V90

Ska locka svenska köpare med lång räckvidd, fyrhjulsdrift och stora utrymmen.

Volkswagen ID Space Vizzion är nya elkombin som utmanar Volvo V90

Det blev en hel del intresse när Volkswagen visade upp de första skisserna på eldrivna kombin ID Space Vizzion. Nu har den premiärvisats i sin helhet på bilsalongen i Los Angeles.

Volkswagen ID Space Vizzion är alltså ett nytt tillskott i den så kallade ID-familjen med eldrivna modeller. Först ut blir kompaktmodellen ID 3, men är det något framför allt svenska köpare skriker efter är det en eldriven kombi – och nu är den alltså på gång.

När det gäller designen har Volkswagen fokuserat på att sänka luftmotståndet för att förlänga räckvidden. Den ligger på 59 mil enligt WLTP-körcykeln tack vare ett batteripaket på 77 kWh.

På insidan finns en enkel display med det allra viktigaste framför föraren samt en kompletterande head up-display som visar mer information direkt i rutan med hjälp av förstärkt verklighet, eller augmented reality. Det finns också en 15,6 tum stor pekskärm som styr infotainmentsystemet.

Eftersom bilen bygger på Volkswagens så kallade MEB-plattform och inte behöver ta hänsyn till någon förbränningsmotor skryter Volkswagen med att utrymmena är större än i andra jämförbara bilar i klassen. Det är en stor bil: Volkswagen ID Space Vizzion är tre centimeter längre än Volvo V90 men något smalare och betydligt högre, så den ger mer suv-vibbar än V90.

Bagageutrymmet ska kunna lasta 586 liter vilket i så fall är 26 liter mer än i Volvo V90.

Volkswagen ID Space Vizzion har två elmotorer på sammanlagt 340 hästkrafter och fyrhjulsdrift. 0–100 km/h ska gå på 5,4 sekunder. Det finns också en snikversion med 279 hästkrafter och enbart bakhjulsdrift.

Tyvärr dröjer det hela två år innan vi får se den helt produktionsklara versionen av Volkswagens elkombi. Den ska preliminärt presenteras i slutet av 2021 och kommer sedan lanseras i bland annat Sverige.

 
Ser bra ut!
Ja
451
23
Nej