President Joe Biden: Alla federala bilar ska vara elbilar

USA:s nya president rivstartar – ska byta ut 645.000 bilar.

President Joe Biden: Alla federala bilar ska vara elbilar
Är Hummer EV nästa "The Beast"?

Knappt en vecka in i sitt presidentskap i USA tar Joe Biden ett ordentligt krafttag. Han meddelade igår att alla federala bilar i USA ska bytas ut till elbilar. Det är ingen liten sak, sedan det rör sig om omkring 645.000 bilar runt om landet, rapporterar Inside EVs.

Det går förstås att se vissa logistiska svårigheter i en sådan manöver, och det är säkert ingen tillfällighet att Joe Biden inte meddelade någon tidsplan för när fordonsparken ska vara utbytt.

Ytterligare en intressant aspekt är att Biden meddelade att alla elbilar som ska tas i federalt bruk ska vara tillverkade i USA. Detta borde innebära glada miner hos bland andra Tesla, GM och kanske Rivian.

22 procent av den federala bilflottan utgörs av postbilar, en fordonskategori som ju lämpar sig mycket väl för eldrift. En given rutt som går från A till A och står stilla under natten.

Vi har tidigare rapporterat om att flera polisdistrikt i USA har börjat använda sig av elbilar för patrullering, bland annat i Fremont och i Los Angeles.

Helt rätt, Joe!
Ja
258
42
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.